Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сериозна ескалация на протеста: Полицията използва лютив спрей срещу демонстрантите (ВИДЕО)

02 септември 2020, 10:09 часа • 10807 прочитания

Напрежението на улицата ескалира, а полицията използва лютив спрей срещу протестиращите граждани, предаде репортер на Actualno.com.

Демонстранти започнаха да блъскат микробус на жандармерията и на няколко пъти се опитаха да пробият кордона, но бяха отблъснати.

Млад мъж беше изведен с линейка от протеста с окървавено лице, а по лицето на друг по-възрастен гражданин също беше окървавен след сблъсъците с органите на реда по време на щурмовете. От лютивия спрей пострадаха и журналисти.

Полицаите преместиха бусовете си пред протестиращите, за да използват колите като щит срещу тълпата. Гражданите хвърляха имитации на банкноти от по 500 евро и яйца с викове "Оставка!" и "Мутри, вън!".

Първият арест беше факт на източния ъгъл на Народното събрание, до президентството, около 8,00 ч. Там мъж по бяла риза и черен панталон с черно елече бе свален на земята и му бяха сожени белезници, защото опита да премине кордона на полицията.

Двама полицаи също са пострадали. Оказана им е помощ зад полицейския кордон.

Продължават проявите на агресия срещу полицейски служители, които са разположени около сградата на Народно събрание, за да опазват обществения ред.

Някои от протестиращите отнеха част от полицейското оборудване, други направиха импровизирани заграждения от инвалидни колички.

Полицията отново призовава гражданите да запазят мирната форма на протеста и да не се поддават на провокации, призовават от МВР.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес