Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РПУ-тата в малките населени места ще приемат граждани денонощно

17 юли 2017, 15:26 часа

Дежурните в РПУ-тата в малките населени места трябва да организират по такъв начин работата си, че да имат възможност лично да приемат граждани "независимо от часа".

Реклама

Това разпореди по-рано днес (17 юли) главният секретар на МВР Младен Маринов след обиколка на всички малки полицейски управления.

"Разпореждането засяга основно районните управления, в които към момента достъпът до дежурния служител през нощта е затруднен", допълват от ведомствения пресцентър.

Мярката е по повод трагичния случай от ранните часове на 8 юли, когато заради спор за цигара 32-годишен преби 18-годишния Алекс Ангелов. След 8 дни в кома момчето почина в Университетската болница в Русе преди ден.

Репортер на Actualno.com се свърза с най-големия синдикат във вътрешното министерство - СФСМВР с въпрос дали районните управления в малките населени места имат достатъчно полицаи, за да бъде изпълнена заповедта. 

Председателят на организацията Валентин Попов заяви, че ако няма - ще трябва да бъдат осигурени, защото това е необходимост. Той добави също, че освен заключените полицейски управления, гражданите често се сблъскват и със заключени врати на службите за противопожарна защита.

"Коментирайки този доста неприятен факт, ще трябва да стигнем пак до въпроса докъде е на път да я докара МВР с кадровото обезпечаване. И пак до някои от причините затова, че сега в момента всички синдикати в МВР се намират в състояние на протест", отбеляза той.

Попов заяви още, че адмирира всяко действие на главния секретар, което ще остави РПУ-тата в страната отворени по всяко време.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес