Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цецка Цачева съдружник в плевенска фирма с дял от 1000 лева?

30 октомври 2016, 20:44 часа • 8520 прочитания

В своя Facebook профил бившият вътрешен министър (1997-1999 г.) Богомил Бонев публикува справка в Търговския регистър, от която става ясно, че кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева към днешна дата (30.10.2016 г.) e съдружник във фирмата "Акцио Консулт" ООД със седалище град Плевен.

Предметът на дейност на фирмата е най-общо свързан с "Консултиране на български и чуждестранни физически и юридически лица относно юридическо структуриране и мениджмънт в т.ч. на новосъздадени предприятия в криза".

Actualno.com също направи справка в Търговския регистър, от която става ясно, че Цецка Цачева Данговска участва във фирмата с дял от 1000 лева.

В своята публикация Богомил Бонев пише също така, че Цачева не си е направила труда да излезе от фирмата, когато се е кандидатирала за президент на страната.

Съгласно чл. 95, ал. 2 от Конституцията "президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес