Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Ударът на годината": Абонат на Гришо накара световния №1 да "свали шапка" (ВИДЕО)

23 юни 2024, 23:28 часа • 5038 прочитания

Елитните тенисисти често сътворяват шедьоври на корта. Сред заподозрените автори на магически удари е първата ни ракета Григор Димитров. Този път обаче много удобен съперник за хасковлията остави без думи световния номер 1 Яник Синер и всички тенис почитатели.

Хуберт Хуркач с един от ударите на годината

В Хале (Германия) водачът в ранглистата на ATP завоюва първата си титла на трева. На финала младият италианец постигна трудна, но сладка победа над поляка Хуберт Хуркач с 2:0 ((7:6 (8); 7:6 (2)), за да вдигне 14-ия трофей в своята кариера.

ОЩЕ: Каква сума спечели Григор Димитров от турнира в Куинс?

Пас към миналото

Геният на Хуберт Хуркач

Във втория сет обаче при резултат 3:2 гейма и 15:0 за Синер деветият в света направи едно от изпълненията на годината - и то по невероятно спокоен начин. Хуркач сервира и излезе на мрежата, за да отиграе стоп воле. Съперникът му стигна топката и опита прехвърлящ удар. В този момент се прояви геният на поляка.

Абонат на Гришо, но автор на шедьоври

Той завърши разиграването с феноменален уинър през рамо с гръб към корта, с който обра аплодисментите на световния номер 1, както и на всички зрители в Хале. Иначе Хуберт Хуркач няма записана победа срещу най-добрия ни тенисист Григор Димитров - и шестте срещи помежду им са спечели от хасковлията.

ОЩЕ: Каква сума може да спечели Григор Димитров от Уимбълдън?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес