Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След златото на Игрите в Париж: Джокович се отказа от Мастърс-а в Синсинати

09 август 2024, 11:05 часа • 724 прочитания

Олимпийският шампион Новак Джокович се отказа от участие в турнира от сериите Мастърс в Синсинати. Новината бе съобщена официално от организаторите на надпреварата, която започва през следващата седмица. Както е известно, преди дни сърбинът триумфира със златния медал от Игрите в Париж, след като на финала се наложи над испанеца Карлос Алкарас.

Джокович иска да отдъхне преди US Open

Мастърсът в Синсинати е генерална репетиция за последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Откритото първенство на САЩ започва на 26 август, а жребият е четири дни по-рано. Най-вероятно именно US Open е причината Новак Джокович да откаже участие в Мастърс-а в Синсинати, тъй като иска да отдъхне след Игрите в Париж.

Сърбинът е действащият шампион на Мастърс-а в Синсинати

Новак Джокович е действащият шампион на Мастърс-а в Синсинати, след като през миналата година победи Карлос Алкарас на финала. Сърбинът обаче иска да бъде максимално подготвен за старта на US Open, където ще атакува спечелване на 25-ата си титла от Големия шлем. Организаторите на турнира в Синсинати обявиха, че мястото на Джокович ще бъде заето от французина Джовани Мпечи Перикар.

Вчера пък стана ясно, че Новак Джокович ще дари всичките си приходи от Олимпийските игри в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес