Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синер проговори: Знам, че не съм направил нищо нередно и съм чист пред себе си

26 август 2024, 15:47 часа • 681 прочитания

Часове преди старта на US Open, Яник Синер говори за първи път, откакто се развихри допинг скандала, в който е замесен. Преди 4 дни стана ясно, че през март италианецът е дал две положителни допинг проби, но от Спортния арбитражен съд отсъдили, че Синер няма да подлежи на наказание. Водачът в ранглистата беше атакуван от доста свои колеги и бивши тенисисти, които не приеха версията му, че веществото е попаднало в неговия организъм без негово знание. По време на първата си пресконференция в САЩ, Синер отговори на въпросите, от които тенис светът се вълнува през последните дни.

В разгара на скандала: Синер решен да се докаже на US Open

"Определено не е идеално всичко това да се случи преди турнир от Големия шлем. Аз обаче знам, че не съм направил нищо нередно и съм чист пред себе си", започна той. "Вече играх немалко турнири, знаейки за цялата тази история и съумях да се представя повече от добре. За мен е облекчение, че вече съм на чисто и ще се опитам да извлека максимума от участието си на US Open. Хората около мен знаят какъв човек съм."

Световният №1 ще брани репутацията си в САЩ

На въпрос относно бъдещето на репутацията му, той отговори: "Самият аз продължих да играя тенис, защото знаех, че не съм направил нищо нередно. Знаех, че съм чист и знаех как винаги съм се опитвал да бъда честен на корта през цялата си кариера. Вероятно тази новина ще промени това как някои хора гледат на мен, но близките ми знаят, че абсолютно никога не бих направил нещо против правилата."

Яник Синер

"Определено беше много тежък момент за мен и екипа. Можем да се каже, че все още е така, защото новината излезе наскоро в публичното пространство. Нека видим какво ще се случи. Истината е, че сега ще видя кой е мой приятел и кой не ми желае доброто, защото мой приятел никога не би приел, че бих извършил подобно нещо и не би говорил срещу мен в публичното пространство, а би заел моята страна", завърши италианецът.

Синер ще започне своето участие на Откритото първенство на САЩ утре вечер. Негов съперник ще бъде представителят на домакините Макензи Макдоналд, който заема 140-тата позиция в ранглистата. Първата българска ракета Григор Димитров пък стартира още днес срещу абсолютния дебютант Кириан Жаке.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес