Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Синер обърна Алкарас, взе "Шлема на 6-те крале" и спечели чутовна сума от арабите (ВИДЕО)

20 октомври 2024, 00:15 часа • 964 прочитания

Световният номер 1 в тениса Яник Синер успя да спечели демонстративния турнир Six Kings Slam ("Шлемът на 6-те крале") в Саудитска Арабия, след като обърна Карлос Алкарас и го победи с 6-7(5), 6-3, 6-3 на финала на надпреварата. С това италианецът си заслужи чутовната сума от 6 милиона долара под формата на премия за победителя в турнира.

Яник Синер победи Алкарас и спечели Six Kings Slam 2024

Яник Синер - Карлос Алкарас

Рекордната сума, която Синер спечели в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия покани шестима тенисисти - "крале", които да направят истинско шоу за световния тенис. Освен Синер и Алкарас, в надпреварата участваха легендите Новак Джокович и Рафаел Надал, както и Даниил Медведев и Холгер Руне. Всеки от тях прибра премия по 1,5 млн. долара за участието си, а Синер успя да вземе и още 6 милиона за победата.

Синер най-после победи Алкарас

А успехът не дойде никак лесно за Синер, след като той загуби първата част в тайбрек. Италианецът има три загуби в три мача от Алкарас тази година, като испанецът е единственият тенисист с положителен баланс срещу Яник през 2024-а. Този успех на Синер обаче няма да влезе в официалната статистика, тъй като идва на демонстративен турнир.

ОЩЕ: Каспър Рууд с достойна позиция - отказва да играе за арабските милиони (ВИДЕО)

Какви са премиите в Големия шлем в сравнение с "Шлема на 6-те крале"?

Иначе премията на Синер от 6 милиона долара е нечувана, тъй като дори турнирите в Големия шлем не дават такива премии на победителите. За сравнение: Откритото първенство на Австралия дава 2,2 млн. долара, Ролан Гарос изплаща 2,7 млн. долара, а Уимбълдън и Откритото първенство на САЩ връчват по 3,6 млн. долара на победителя.

Алкарас и Синер направиха поредния феноменален мач помежду си, като и двамата оставиха душата си на корта. По-рано същото сториха и Джокович и Надал, които изиграха последния мач в 18-годишното си съперничество (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес