Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснак измъчи Джокович, но Ноле се развихри и го наказа (ВИДЕО)

06 юни 2023, 21:01 часа • 3406 прочитания

Звездата на световния тенис Новак Джокович продължава да мечтае за рекордната си 23-та титла от Големия шлем. Сърбинът започна трудно срещата си с руснака Карен Хачанов, но все пак надделя с 4:6, 7:6 (0), 6:3, 6:4 за 3 часа и 38 минути. Така Ноле се класира на 12-ия си полуфинал на "Ролан Гарос".

ОЩЕ: Зверев спря Григор Димитров на осминафиналите на "Ролан Гарос"

Номер 3 в ранглистата на ATP влезе трудно в двубоя, като бе пробит в петия гейм на първия сет. Съперникът му задържа аванса и спечели първата част с 6:4. Във втората всеки взимаше подаването си и се стигна до тайбрек. Тук Джокович демонстрира своята огромна класа и размаза Хачанов със 7:0, за да изравни резултата. 

Сърбинът продължи да доминира и затвори третата част с 6:2. Той направи пробив при сервиса на руснака в първия и седмия гейм. Световният номер 11 даде всичко по силите си в четвъртия сет. Въпреки че бе пробит, той възстанови паритета за 4:4, но загуби следващите два гейма. Това значеше само едно - победа за Ноле, който на полуфиналите ще играе срещу лидера в ранглистата - Карлос Алкарас, или Стефанос Циципас.

Наскоро Новак Джокович се забърка в нов скандал, свързан с Косово (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес