Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Решение: Новак Джокович ще бъде депортиран

14 януари 2022, 09:19 часа
Реклама

Новак Джокович ще бъде депортиран. Министърът на имиграционните въпроси на Австралия Алекс Хоук се възползва от правото си и този път окончателно да отмени визитата са сърбина и така той няма да играе на Australian Open. Джокович обаче има право да обжалва в съда и от вчера още вървят медийни спекулации, че адвокатите му са готови и до неделя, 16 декември, всичко ще е окончателно ясно! Но ако световният номер едно в съда загуби, то загубата може да означава, че той няма да има право да влиза в Австралия през следващите 3 години.

За първи път визата му беше отменена при пристигането си в Мелбърн миналата седмица, когато беше поставен под въпрос освобождаването му от ваксинация срещу COVID-19. Той обаче спечели съдебната жалба срещу отмяната, която му позволи да остане в страната.

Тогава австралийското правителство заяви, че ще продължи да разглежда начини дали той може да остане по преценка на министъра на имиграцията на страната Алекс Хоук.

"Днес упражних правомощията си съгласно раздел 133C(3) от Закона за миграцията да анулирам визата, притежавана от г-н Новак Джокович от съображения за здравето и доброто управление, на основание, че това е в името на обществения интерес", обяви министърът на имиграцията Алекс Хоук каза в изявление.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес