Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поне 6-цифрена финансова премия за Григор Димитров след успешния сезон

15 октомври 2024, 10:09 часа • 651 прочитания

Първата българска ракета Григор Димтров изпраща един от най-силните си сезони в кариерата. След 6 години извън топ 10 на ранглистата, българинът успя да се нареди отново сред водещите играчи, и да спечели първата си титла от 2017-та година насам. На фона на това първата ни ракета записа участие финал на Мастърс-а в Маями и достигна до два 1/4-финала в Големия шлем. Всичко това му гарантира солиден финансов бонус в края на годината.

Силният сезон на Гришо ще му донесе допълнителен бонус

Първите 30 класирани играчи според резултатите от турнирите "Мастърс 1000" и ATP финалите в Торино следващия месец ще получат премии на обща стойност 4,3 милиона долара. Като най-малката предвидена сума е в размер от 200 000 долара. Гришо вероятно ще вземе доста повече, като все още не е ясно на коя позиция ще завърши годината.

Григор Димитров

След края на турнира в Шанхай, където отпадна на 1/8-финалите, Димитров заема десетото място във временната класация. Той има актив от 1170 точки (650 за финала в Маями, 100 от Индиън Уелс, Монте Карло, Рим, Монреал и Китай, 10 от Мадрид и Синсинати). Първата ни ракета все още има шанс за класиране и на финалите в Торино. В момента той се намира на 645 точки от Андрей Рубльов, който заема последната осма позиция, даваща право на участие. Утре Гришо ще започне участието си в Стокхолм.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес