Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Победен от Гришо измъчи Алкарас, но испанецът се измъкна (ВИДЕО)

20 юни 2023, 22:19 часа • 2441 прочитания
Реклама

Световният номер 2 Карлос Алкарас се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева в лондонския клуб Куинс с награден фонд 2,19 милиона евро. Испанецът изпита сериозни затруднения, но след обрат се наложи с 4:6, 7:5, 7:6 (3) срещу Артур Риндеркнех, който само преди дни загуби от Григор Димитров в квалификациите.

Французинът обаче влезе в основната схема като "щастлив губещ". Той се представи изключително достойно срещу противника си. Риндеркнех започна прекрасно и проби в десетия гейм на първия сет, за да поведе в резултата. Алкарас, който достигна до полуфиналите на "Ролан Гарос" преди две седмици, се върна в мача благодарение на драматичното 7:5.

В третата част съперниците размениха по един пробив и достигнаха до тайбрек. В него испанецът се наложи със 7:3, триумфирайки в първия си двубой в Лондон за внушителните два часа и 37 минути. В следващия кръг Карлос Алкарас ще се изправи срещу Иржи Лехецка. Чехът се наложи над Алехандро Давидович Фокина със 7:6 (4), 6:3.

Григор Димитров пък записа трета безпроблемна победа на турнира в Куинс и чака тежък съперник (подробности четете в линка).

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес