Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отличен Гришо прегази неудобен съперник, предстои тежък дуел с руснак (ВИДЕО)

05 юли 2024, 18:59 часа
Реклама

Първата ракета на България Григор Димитров прегази 37-годишния Гаел Монфис с категоричното 3:0 (6:3; 6:4; 6:3) и се класира за осминафиналите на Уимбълдън. Хасковлията игра на високо ниво и доказа, че е по-класният състезател. В следващия кръг Гришо може да се изправи срещу номер 5 в ранглистата на ATP Даниил Медведев.

Григор Димитров прегази Гаел Монфис

Българинът се подвизава на корта във втори пореден ден, след като в четвъртък трябваше да се бори 5 сета, за да надвие китайски тинейджър. Въпреки това Димитров демонстрира завидна свежест. Още във втория гейм на първия сет той пропусна да пробие, но не прости на съперника си при 3:2. С отличен сервис нашият представител поведе в общия резултат - 1:0.

ОЩЕ: Гришо: Сега от загубите боли много повече, отколкото преди 10 години (ВИДЕО)

Григор Димитров

Монфис трупа асове, но няма проблем за Гришо

Във втората част Монфис опита да отговори. Той пропиля две възможности за брейк. Впоследствие обаче пък оцеля, когато Димитров можеше да вземе подаването на опитния французин. Гаел Монфис бе изключително силен на сервис и трупаше ас след ас, ала насреща имаше целеустремен хасковлия.

Гришо сложи точка на спора и надви неудобния Монфис

Гришо проби за 3:2 и не допусна грешка до края на сета - 2:0. Третата част вървеше равностойно до седмия гейм, когато Григор Димитров взе нещата в свои ръце. От четвърти опит първата ни ракета взе подаването на съперника, а после стигна до още един брейк, за да затвори в крайна сметка срещата с 6:3. Той постигна едва втората си победа в шест сблъсъка срещу този противник.

ОЩЕ: Каква сума може да спечели Григор Димитров от Уимбълдън?

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес