Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нешка Робева с коментар след спорния отказ на DJ Мартен: Извинете г-н Джокович за неуважението

19 септември 2024, 17:33 часа • 2032 прочитания

Играта между Григор Димитров и Новак Джокович остана на заден фокус, след като след края на благотворителната среща помежду им диджеят не изпълни желание на сърбина. Отказът на DJ Мартен Роберто да пусне любимото българско парче на Ноле "Луда по тебе" на Камелия предизивка истински фурор в социалните мрежи, като хиляди се включиха в разгорещените дискусии дали е трябвало да изпълнят искането на госта.

Нешка Робева с позиция по случая с Джокович

Великата Нешка Робева стана поредната, изказала мнението си по въпроса. В пост в социалните мрежи тя изрази позицията си и поднесе извинения към Новак Джокович. Ето какво гласеше поста ѝ:

"Извинете г-н Джокович,

Животът ми премина в спорта, признавам, тенисът никога не ме е вълнувал особено, моят спорт е свързан с музика, танц, жонглиране и т.н. Започнах да следя, не тениса, започнах да следя Вашите участия след отказа Ви да се подчините на желанието да Ви наложат нещо, в което дълбоко не вярвате и срещу, което цялата Ви същност, се съпротивлява... Знаех, че няма да Ви пречупят, защото сте Мъж, спортист, Балканец, и не се срамувате, нито страхувате да го заявите на висок глас пред цялата крякаща световна тълпа... Не се срамувате да се наречете сърбин, за разлика от много наши парвенюта / в това число и "свръх интелигентният" ни DJ/ да се наричат българи и които завиждат, не на славата, не на парите, а най-вече на това, че можете и сте свободен Човек. Човек и след това спортист!

Че можете да се откажете от един осигурен, охолен, безоблачен живот в името на спорта и най вече в името на каузата, която чрез спорта защитавате и която, за съжаление мнозина не разбират... Впрочем, малцината, които я разбират / извън народа и Родината Ви/, не могат да преглътнат, че го правите по един неповторим начин, понякога през смях, закачка, понякога през сълзи... Но винаги с вяра и самочувствие на победител...

Гледах Вашето участие на олимпийските игри, радвах се на победата Ви, както на нашите деца, нощи наред танцувах и тананиках песните, заедно с Вас, посрещнах Ви в Белград... След кошмарът, наречен откриване на олимпийските игри, след гаврата с жените в бокса, след отнетото право да представят Родината си на руските и белоруски състезатели и мълчанието на участниците, Вие ми върнахте вярата в смисъла на спорта. Бладодаря Ви!

Бладодаря и за честта, с която ни удостоихте, за прегърнатата кауза, за радостта, с която препълнихте залата и сърцата ни... Признавам, че не съм любител на Камелия, нито на музиката ѝ, но се срамувам от простащината, от която не се срамуваме и без мяра изливаме от всички възможни медии, фейсбуци и тем подобни места... Показно и без мяра демонстрираме отвращение от "чалга музиката", потънали в същото поведение... Била съм многократно в Сърбия, познавам гостоприемството Ви... Имах и имам изключителни приятели, благодарение на спорта в цял свят, но сръбските, турските, румънски, гръцки, балканските приятелства, са друго нещо, те са специални - незабравими...

И още веднъж, извинете човека, който поиска да получи част от славата Ви, отърквайки се от Вас, той не е българин, той не е балканец, той и нему подобните са само подражатели на "модното", наричайки го модерно, наричайки го култура, без да проумяват, че липсата на лична култура, култура в поведението, в общуването - в ежедневието, с поканения гост, дори да не е като нас, издава същността им на простаци... Убедена съм, че Балканите и нашите страни, носят в себе си енергия, култура и устои, по- европейски, но и по- различни от тези, които се смятат за високо цивилизовани, но със садистично удоволствие рушат традиции, налагат щампи, опитвайки се да унищожат всякакво сводомислие и различност. Балканите ще заживеят заедно, убедена съм в това, когато се родят повече последователи на Джокович, които могат да кажат: "Благодарим ти брате"

В крайна сметка Джокович получи желаното си парче лично от Камелия. След мача двамата с Григор продължиха веселбата, като взривиха нощна София.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес