Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-легендарният ретур в тениса: Как Джокович спаси мачбол и срази Федерер на US Open (ВИДЕО)

23 август 2024, 13:25 часа • 980 прочитания

Остават броени дни до последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. В навечерието на Откритото първенство на САЩ в социалните мрежи припомниха и може би най-легендарния уинър от ретур в историята на тениса - този на Новак Джокович срещу Роджър Федерер от 2011 година.

Легендарният обрат на Джокович срещу Федерер на US Open 2011

Джокович и Федерер се срещнаха на полуфиналите на US Open, като сътвориха истински 5-сетов трилър. В решаващия пети сет Федерер водеше с 5-3 гейма и 40:15 точки на свой сервис, осигурявайки си два поредни мачбола. Ноле обаче нямаше намерение да губи този дуел.

Докато Федерер изчакваше овациите на екзалтираните фенове, за да сервира за спечелване на мача, Джокович бе уловен в кадър да поклаща глава в свой стил - изпълнен с увереност, че нищо не е свършило. Това се четеше и в неговия поглед: той просто чакаше да изстреля най-добрия ретур, на който е способен.

ОЩЕ: От първи кръг до 1/2-финал за 12 месеца: Как Григор възкръсна като феникс на US Open (ВИДЕО)

Новак Джокович - Роджър Федерер US Open 2011

С уинър от ретур: как Ноле спаси мачбол и отказа Федерер

И тъкмо това и стана: Федерер сервира по диагонал, а топката дойде удобно на ракетата на Джокович. С една крачка той се нагласи за удара и пусна ракетата, за да направи победоносен уинър от ретур. Първоначално Ноле не показа реакция, но след това поиска овациите на публиката, за да покаже, че мачът продължава.

В крайна сметка Джокович спаси и втория мачбол, а след това стигна до пълен обрат, печелейки последния сет със 7:5 гейма. На финала Ноле успя да детронира Рафаел Надал в повторение на финала от 2010-а. Но тази титла нямаше да е възможна, ако не бе легендарният ретур срещу Федерер на полуфинала - припомнете си го във видеото:

ОЩЕ: Между големите шамари и една странна целувка: Дебютът на 20-годишния Григор на US Open (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес