Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мечтан старт, но кошмарен край: 4-ата в света отнесе Вики Томова в Ухан (ВИДЕО)

09 октомври 2024, 11:47 часа • 385 прочитания

Най-добрата тенисистка на България Виктория Томова не успя да се противопостави на четвъртата в света Коко Гоф и загуби с 1-6, 2-6 във втория кръг на турнира в Ухан, Китай. Българката стартира мача с мечтан пробив срещу именитата си опонентка, но това се оказа единственият ѝ гейм в сета и едва един от три гейма в целия мач.

Виктория Томова загуби от Коко Гоф в Ухан

Томова успя да се възползва от това, че Гоф все още не е навлязла в мача - и я проби в откриващия сервис гейм. След това обаче Гоф започна да доминира на корта и не даде повече геймове на българката до края на сета, за да спечели с 6-1. Картинката не бе много по-различна и през втората част.

Виктория Томова

Вики стартира с пробив, но накрая спечели едва три гейма в мача

Коко Гоф стартира с четири поредни гейма в началото на втория сет, а след това доигра спокойно, давайки два гейма на Виктория. Американката загуби само пет точки на първи сервис в целия мач, което направи и основна разлика между двете тенисистки.

Виктория Томова приключва участието си в турнира с една победа в първия кръг, когато постигна невероятен обрат срещу друга американка - Ашлин Крюгер. За Коко Гоф пък предстои мач срещу Марта Костюк, която се класира след отказване на Аманда Анисимова.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес