Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Матадора се завръща на US Open!

17 юли 2024, 15:45 часа • 800 прочитания

Името на Рафаел Надал е в списъка с участници за Откритото първенство на САЩ. Това означава, че ако всичко е наред, испанецът ще се завърне на кортовете в Ню Йорк след година пауза, след като не участва през 2023-та. Рафа има 22 титли в турнирите от Големия шлем, като 4 от тях са завоювани именно в Ню Йорк.

Испанската легенда ще играе на US Open

Рафаел Надал

При последното си участие в САЩ през 2022 година 38-годишният испанец отпадна в четвъртия кръг, след като загуби от местния любимец Франсис Тиафо с 4:6, 6:4, 4:6 и 3:6. Матадора е в списъка с участници на Откритото първенство на САЩ благодарение на системата за запазен ранкинг. По същата схема ще играят и Пабло Кареньо Буста, Денис Шаповалов, Райли Опелка, Куон Сун Ву, Доминик Щрикер, както и Давид Гофен. US Open ще започне на 26 август тази година и ще продължи до 8 септември.

В момента Надал участва на турнира в шведския град Бостад, където за последно бе участвал преди 19 години. Той предпочете да не сменя настилките и затова продължи да се подготвя на клей, тъй като основната му цел за лятото са Олимпийските игри в Париж. Мачовете във френската столица ще се проведат на така познатите му кортове на "Ролан Гарос"

ОЩЕ: Красота! Надал и Алкарас ще играят заедно на двойки в Париж

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес