Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Карлос Алкарас: Що се отнася до цифрите, Джокович е най-добрият за всички времена, но..

22 юли 2024, 15:05 часа • 1618 прочитания

Новата звезда на световния тенис Карлос Алкарас сподели мнението си за това кой е най-добрият тенисист на всички времена - Новак Джокович, Рафаел Надал или Роджър Федерер. Испанецът, който преди седмица срази Джокович на финала на Уимбълдън, не крие, че се е прицелил в най-големите рекорди в спорта, много от които са притежание на сърбина.

 

Според статистиката Джокович е най-добрият за всички времена, но не и за Алкарас

Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович

По-рано тази година Алкарас беше попитан дали се е прицелил в забележителния рекорд на легендарния сърбин от 24 корони от Големия шлем: "Да, разбира се. Аз съм амбициозен човек", каза той. "Знам, че е почти невъзможно да счупя рекордите на Новак, но аз играя тенис за себе си, за радост и искам да направя велики неща. Искам да бъда част от историята на тениса."

В интервю с въпроси и отговори на ATP Tour, публикувано след Уимбълдън, Алкарас беше попитан кой е най-велиякият тенисист за всички времена: "Що се отнася до цифрите, това без съмнение е Новак Джокович. Но другите двама: Федерер и Рафа. За мен те са на върха."

Алкарас мечтае за върховете в тениса

След финала на Уимбълдън Алкарас споделия за целта си да "седне на една маса с големите", но не пожела да си постави конкретна цел за титла от Големия шлем.

Карлос Алкарас

"Не знам какъв е моят лимит. Не искам да мисля за това", заяви световният №3 на пресконференцията си след турнира. "Искам просто да продължа да се наслаждавам на момента, просто да продължа да мечтая. Така че нека да видим дали в края на кариерата ми ще бъдат 25, 30, 15, четири. Не знам. Всичко, което искам да кажа, е, че искам да продължа да се наслаждавам, и нека да видим какво ще ми донесе бъдещето."

Той добави: "Няма значение дали вече съм спечелил четири турнира от Големия шлем на 21-годишна възраст. Наистина искам да продължа. Ще се опитам да продължа да печеля и да завърша кариерата си с много."

За младият испанец предстои участие на най-големия спортен форум. Той ще трябва отново да смени повърхността - от трева на клей, за да се подготви за следващото си предизвикателство - Олимпийските игри в Париж. Алкарас ще участва на тенис турнира във френската столица от 27 юли до 4 август и ще се стреми да спечели златния медал на сингъл и на двойки, когато ще си партнира с Рафаел Надал.

ОЩЕ: Татуиран триумф: Карлос Алкарас и неговата традиция

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес