Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жребият в Маями за Григор се оказа доста тежък

17 март 2014, 20:31 часа • 21925 прочитания

Както и на Мастърса в Индиън Уелс, първата ни ракета при мъжете Григор Димитров влиза поставен в основната схема под номер 15. Това гарантира на Григор участие директно във втори кръг, като негов съперник ще е победителят от мача Алберт Монтанес – Михал Пжижечни.

Най-близкият високопоставен до Григор е испанецът Давид Ферер, който се контузи на турнира в Акапулко и оттогава не е играл състезателен мач. Двамата могат да играят на осминафинал. В половината на Гришо е пълно със звезди – Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри, като сблъсък между сърбина и шотландеца е възможен на четвъртфинал. Федерер пък може да играе с Григор на четвъртфинал – ако всичко се развие така, както биха желали повечето фенове на тениса у нас и по света.

С повече късмет този път може да се похвали световният номер едно Рафаел Надал, който загуби още в трети кръг в Индиън Уелс. При Рафа са Хуан-Мартин Дел Потро, който обаче страда от болки в китката и не е ясно в какво състояние ще е, шампионът от Australian Open Станислас Вавринка и чехът Томаш Бердих. Вавринка и Бердих могат да играят на четвъртфинал, а палачът на Надал от Индиън Уелс Александър Долгополов този път е до Вавринка и би играл евентуално с него на осминафинал.

Мастърсът в Маями започва на 19-ти март, като Григор ще играе или в петък (21 март), или събота (22 март).

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес