Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Яник Синер отказа Джокович от титла №100 в оспорван финал в Шанхай (ВИДЕО)

13 октомври 2024, 13:43 часа • 2415 прочитания

Световният №1 Яник Синер спря безупречната серия на Новак Джокович в Шанхай! Двамата тенисисти показаха равностойна игра в първия сет, който бе решен след тайбрек, но Синер бе безкомпромисен във втората част и триумфира с 2:0 (7:6(4), 6:3). Сърбинът излезе в днешния финал в търсене на своята 5-та титла в китайския мегаполис и 100-на в карирата, но бе отказан от безупречната игра на съперника. Това е трета победа за Синер в турнир от сериите Мастърс от началото на годината, който триуфира в Маями и Синсинати. 

Синер не остави никакъв шанс на Ноле и триумфира в Шанхай

Първият сет бе изключително равностоен, като и двамата тенисисти спечелиха своите подавания и в нито един гейм не се стигна до точка за пробив. В тайбрека Синер направи два пробива и поведе с 4:0 точки, което се оказа решаващо. Джокович успя да намали изоставането си до 3:5, но това не бе достатъчно и Синер затвори първата част със 7:4 точки. 

Във втория сет Синер направи ранен пробив за 3:1. До нови точки за пробив така и не се стигна, и италианецът сложи край на спора с ас за 6:3. 23-годишният тенисист си заслужи аплодисментите на трибуните, сред които бяха и швейцарската легенда Роджър Федерер и Карлос Алкарас, които изгледаха мегасблъсъка на живо.

Яник Синер и Новак Джокович

По пътя си към финала Яник Синер победи Таро Даниел, Томас Мартин Ечевери, Бен Шелтън, Данийл Медведев и палача на Алкарас - Томас Махач на полуфинала.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес