Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалко! Виктория Томова отстъпи на 6-ата поставена на силния турнир в Токио (ВИДЕО)

23 октомври 2024, 10:52 часа • 293 прочитания

Най-добрата тенисистка на България Виктория Томова отпадна във втория кръг на турнира от сериите WTA 500 в Токио, след като отстъпи на поставената под номер 6 Диана Шнайдер с резултат 2-6, 2-6. Томова, която елиминира миналогодишната шампионка Вероника Кудерметова в първия кръг, не успя да запише нова победа над опонентка от топ 20 на света и отпадна от надпреварата.

Виктория Томова загуби от Диана Шнайдер в Токио

Виктория Томова влезе чудесно в мача, като успя да направи пробиви в първите два сервис гейма на Шнайдер, но пък и допусна един. Българката поведе с 2-1 гейма, но след това рускинята записа пет поредни гейма, за да спечели първия сет с 2-6. 

Виктория Томова

Доминацията на Шнайдер продължи и във втория сет, когато проби в четвъртия гейм за 3-1, а в края на частта направи и още един брейк, за да оформи нов сет при резултат 6-2. "Разковничето" в мача дойде при спечелените точки на първи сервис, като Шнайдер бе с 80%, а Томова с едва 54%.

В следващия кръг Шнайдер ще играе срещу победителката от двубоя между японката Саяки Ишии и туркинята Зайнеп Сонмез, като и двете стигнаха дотук след участие в квалификациите. Виктория Томова спечели 60 точки от участието си на турнира в Токио, както и 13 590 долара от наградния фонд.   

ОЩЕ: Григор Димитров - Джиджън Джан: Кога и къде да гледаме първия мач на Гришо във Виена?

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес