Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гришо за успеха над Алкарас: Трябва да си вярваш в играта

11 октомври 2023, 17:18 часа • 2541 прочитания

Григор Димитров бе много щастлив от знаменитата си победа над намиращия се на второ място в световната ранглиста Карлос Алкарас. Първата ракета на България сподели, че, за да победиш тенисист от ранга на испанеца, трябва да си вярваш. Димитров допълни, че е използвал всяка възможност, която му се е отдала в срещата.

Гришо също така коментира представянето си като призна, че в първия сет срещу Алкарас е допуснал грешки, но след това е останал солиден и това му е помогнало да спечели двубоя. Родният тенисист разкри, че испанецът не обича да изостава в разиграванията си и това му е изиграло лоша шега.

Какво обясни Димитров след победата

Григор Димитров Карлос Алкарас

„Справих се много добре в целия първи сет, но допуснах няколко грешки накрая. Имах неточности в определени моменти. При 5:4 той изигра страхотен гейм, при 6:5 още един. Продължих да вярвам, че ще стигна до нови възможности. Мисля, че след това започнах по-добре да разчитам неговите сервис геймове. В третия сет той направи малко повече грешки, а аз останах много солиден през цялото време“.

„Трябва да си вярваш в играта. Знаех какво трябва да правя - да го поставям под напрежение. Той не обича да изостава в разиграванията, аз използвах всяка възможност, която имах. Исках да го поставя в некомфортна ситуация, създадох му проблеми и така се получиха нещата“, заяви Димитров.

Днес пък се заговори, че Григор се е разделил с приятелката си Мадалина Геня.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес