Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор след 1/4-финала в Шанхай: Позитивите са налице, няма напрежение

13 октомври 2023, 15:55 часа • 2091 прочитания

След като Григор Димитров преодоля съпротивата на чилиеца Николас Джари в два сета и се класира на полуфинал на Мастърса в Шанхай, разкри, че у него няма напрежение. Това ще е девети 1/2-финал на ниво ATP 1000 в кариерата на българина, но пък първи от април 2022 г.

Опитът печели мачове

„Предполагам, че опитът ми помага. Има компоненти, които работиха днес за мен. Джари има един от най-добрите сервиси в тура. Всеки следващ гейм беше все по-труден, но във важните моменти бях максимално солиден", каза след мача 32-годишният Димитров, който днес не допусна дори една точка за пробив.

"Не направих нищо извънредно, а вярвах на играта и ударите си. Използвах всяка възможност срещу него. В началото е трудно, защото той не ти дава ритъм. Не усещах, че се справям добре при старта, но навлязох добре и смятам, че всеки път когато имах възможност, прилагах напрежение върху началния му удар и той грешеше“, сподели Григор.

Още: Репортаж: Победата на Григор Димитров, която го прати в топ 4 в Шанхай (ВИДЕО)

Победата над Алкарас е повишила увереността му

В предишния кръг - осминафиналите на надпреварата в Шанхай, Димитров постигна една от най-големите си победи в последните години, елиминирайки след обрат световния №2 и двукратен шампион от Големия шлем Карлос Алкарас.

Снимка: Getty Images

„Разбира се, че успехът над Алкарас ми помага на увереността. Това е поредният двубой, нямах много време да мисля върху успеха. Поговорих си с щаба ми и анализирам сега нещата, които правя добре. Позитивите са налице. Всеки кръг, в който играеш, трябва да преживееш нещата и да продължиш. Засега нещата вървят добре и продължавам по този начин“, продължи българинът.

Още: Гришо за успеха над Алкарас: Трябва да си вярваш в играта

„Всеки играе добър тенис и не мисля, че трябва да поставям допълнително напрежение върху себе си. Бил съм на такова ниво нееднократно. Печелил съм Мастърс 1000 и се чувствам комфортно. За мен е привилегия да съм тук. Срещу когото и да играя, шансовете са равни. Аз оставам концентриран върху своята игра“, каза бившият номер 3 в света.

За място на финала му предстои мач срещу победителя от двубоя Андрей Рубльов - Уго Умбер.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес