Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров замени Рафа Надал на „Лейвър Къп“

13 септември 2024, 09:36 часа • 2676 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров ще замени Рафаел Надал в тазгодишното издание на турнира „Лейвър Къп“. Новината бе съобщена официално от организаторите. Надпреварата ще се проведе между 20 и 22 септември в столицата на Германия – Берлин.

Надал се възстановява от контузия

Както е известно, Рафаел Надал се оттегли от участие в „Лейвър Къп“, тъй като се възстановява от контузия. Поради тази причина носителят на 22 титли от Големия шлем пропусна и US Open. За последно испанската звезда бе на корта на Олимпийските игри в Париж.

Европа срещу Света

Димитров заменя Надал в отбора на „Европа“, който ще премери сили с отбора на „Света“. В тима на Гришо, който е воден от легендарния Бьорн Борг са още Карлос Алкарас, Александър Зверев, Каспер Рууд, Стефанос Циципас и Даниил Медведев.

В отбора на „Света“ пък са Тейлър Фриц, Франсис Тиафо, Бен Шелтън, Танаси Кокинакис, Франсиско Черундоло и Алехандро Табило. Тимът е воден от Джон Макенроу.

Григор Димитров

За последно Гришо игра на „Лейвър Къп“ през 2018-та

За последно Григор Димитров участва на „Лейвър Къп“ през 2018 година. Тогава той изигра един мач на сингъл срещу Франсис Тиафо. В него българинът се наложи с 6:1 и 6:4. На двойки Гришо и Давид Гофен пък отстъпиха пред Джак Сок и Ник Кириос с 3:6 и 4:6.

Онзи ден пък стана ясно, че Григор Димитров запазва мястото си в Топ 10 на световната ранглиста.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес