Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров за сравненията с Федерер: "Едно от най-лошите неща в кариерата ми"

25 юни 2024, 11:18 часа • 1445 прочитания

В интервю пред "The Athletic" първата ракета на България Григор Димитров направи изненадващо разкритие относно сравненията с легендарния Роджър Федерер. Преди повече от 10 години хасковлията си спечели прякора "Бейби Федерер" и с играта си през години на доста пъти бе сравняван с великия швейцарец.

Прякорът "Бейби Федерер" - трън в спомените на Гришо

Днес Гришо признава, че това било едно от най-лошите неща, които са му се случвали: "Никога не ми е харесвало и не ми е донесло нещо добро. Разбира се, очарован съм, но аз искам да съм себе си."

ОЩЕ: Каква сума може да спечели Григор Димитров от Уимбълдън?

Григор Димитров и Роджър Федерер

"Честно казано, в началото намирах този прякор за смешен. След това обаче започнах да не го харесвам, защото няма никакъв смисъл в него. Ние сме толкова различни и това е излишно. Бих желал по-младите да не бъдат сравнявани с никого. Това беше едно от най-лошите неща в кариерата ми", добави още Григор.

В интервюто си пред "The Athletic" Димитров сподели още за някои от най-добрите и тежките му момемнти на корта и извън него. Сега, с нови сили и фокус, първата ни ракета се подготвя за участието си на престижния турнир Уимбълдън, който стартира на 1 юли. През 2014 година Гришо направи една от най-успешните си кампании на турнира, като детронира Мъри, но бе отказан от Джокович от финала (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес