Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров разкри кой е най-големият му критик в тениса (ВИДЕО)

23 август 2024, 23:01 часа • 3367 прочитания

Тенис звездата на България Григор Димитров даде пространно интервю преди началото на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Гришо говори по различни теми в продължение на 17 минути, като засегна колко важни са храната, сънят и правилната психическа настройка преди състезания.

Григор Димитров работи с нутриционист

"Още преди четири години започнах да работя с нутриционист. Аз много обичам храна, но и винаги съм бил много внимателен с това какво хапвам, както и как спя. Опитвам се да правя всичко по възможно най-добрия начин", заяви Григор Димитров, цитиран от Tenniskafe.com.

ОЩЕ: Между големите шамари и една странна целувка: Дебютът на 20-годишния Григор на US Open (ВИДЕО)

Григор Димитров

Колко важни са храната и сънят за Гришо?

"Накратко, преминах няколко теста, за да разбера коя е храната, която е най-подходяща за мен – най-добра за храносмилане и след това за съня ми. Всичко това ми отне около година. Започнах да работя с човек, който ми помогна и за съня", разказа още той.

Най-големият критик на Григор Димитров

"Всичко това направи много голяма разлика. Тенисът е индивидуален спорт, но без солиден екип, приятели и семейство, просто не е същото", каза Григор. И добави: "На корта е по-трудно, защото сам съм най-големия си критик."

"Има напрежение от това да се справиш добре, от спонсорите, от семействата, треньорите… Но когато наистина попиташ себе си от къде идва най-голямото напрежение, това е от теб самия. Аз съм най-големия си критик и понякога ми се иска да не е така, но това се е отразявало на играта ми. Уча се обаче от себе си и работя върху това."

Какво още каза Григор Димитров - гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес