Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Франсис Тиафо: Не исках да отстраня Григор Димитров по този начин

04 септември 2024, 10:26 часа • 784 прочитания

Световният номер 20 Франсис Тиафо, който отстрани Григор Димитров на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ след 6:3, 6:7(5), 6:3, 4:1 и отказване на българина, заяви, че не е искал мачът да приключи по такъв начин.

Франсис Тиафо след победата над Григор Димитров

„Очевидно не е това начинът, по който исках да продължа напред, но съм щастлив, че се класирах за втори път на полуфинал тук. Беше на високо ниво и със сигурност не исках да завърши по този начин. Надявам се, че ще ме видите срещу още един американец на полуфиналите“, каза в интервюто си на корта Тиафо след победата си над Гришо.

Предстои американски полуфинал

Димитров ползва медицински таймаут между трети и четвъртия сет, но изпитваше физически проблеми и не бе в състояние да продължи. Така американецът си осигури двубой със своя сънародник Тейлър Фриц. „С Тейлър се познаваме от толкова дълго време. Още от 14-годишни играем заедно. Да играя срещу него тук, на най-голямата сцена ме кара да се вълнувам много", призна №20 в ранглистата на ATP.

"Ще дам всичко от себе си, надявам се да има много подкрепа. Ще трябва да бъда агресивен, той удря много добре топката и се движи много добре. Трябва да сервирам много добре, да използвам скоростта си и да изкарам всичко от себе си“, коментира още Франсис Тиафо.

ОЩЕ: Григор Димитров е имал тежки последни дни, но си тръгва с високо вдигната глава

Пас към миналото

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес