Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Екоактивисти прекъснаха мача на Григор на Уимбълдън (ВИДЕО)

05 юли 2023, 17:04 часа • 4748 прочитания

Първият мач на Григор Димитров на Уимбълдън 2023 за пореден път бе прекъснат - този път заради протестиращи. Българинът трябваше да играе още във вторник, но неспиращият дъжд отложи двубоя срещу Шо Шимабукуро за сряда.

"Just Stop Oil" спряха мача на Григор Димитров

Днес Гришо спечели с лекота първия сет, но във втората част мачът отново бе прекъснат след нахлуването на двама протестиращи, които влязоха на корта и разпръснаха оранжеви конфети. Протестиращите са от организацията "Just Stop Oil".

Въпросните екоактивисти са против лицензирането и производството на нови изкопаеми горива, като чрез серия от протести се опитват да накарат британското правителство да уважи желанията им. От техните протести обаче пострада Григор, който тъкмо влизаше в добра серия. 

Опасенията на Уимбълдън за протестиращите

Организаторите на Уимбълдън се опасяваха от смущения от страна на "Just Stop Oil", след като данни на службите разкриха, че се планират действия в някакъв момент през двете седмици на турнира. Опасенията бяха, че активистите може да се опитат да се залепят за мрежата, съдийския стол или самия корт.

Григор и неговият японски съперник временно преустановиха играта на корта, докато се съберат остатъците от хвърлените конфети. Един от протестиращите дори седна посредата на корта, докато не бе изведен от полиция. След това пък отново заваля дъжд и паузата продължи.

ОЩЕ: Победа, която не се забравя: Как Григор обърна Федерер на US Open (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес