Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джон Макенроу за Гришо: Той играе най-добрия си тенис от години, но тялото му го предава

06 септември 2024, 11:39 часа • 2625 прочитания

Легендарният американски тенисист Джон Макенроу се изказа много ласкаво за първата ракета на България Григор Димитров. Носителят на седем титли от Големия шлем говори пред колегите от „Спортал“ като обърна внимание на представянето на хасковлията на Откритото първенство на САЩ.

Както е известно, Гришо стигна до 1/4-финалите на US Open, но получи контузия в двубоя си срещу Франсис Тиафо и трябваше да напусне надпреварата. Макенроу е категоричен, че Димитров играе най-добрия си тенис от години, но за съжаление тялото му вече го предава.

„Григор е страхотна фигура в тениса“

Джон Макенроу

„Григор игра страхотно. Той е в топ 10 и бе жалко и направо срамота, че така приключи. Тялото му го предаде, а и той не става по-млад, така че е тежко. Сигурен съм, че чувства ужасно, защото в мача с Тиафо имаше страхотен шанс. Мачът можеше да завърши в негова полза. Той играе най-добрия си тенис от години, но за съжаление точно когато най-много се нуждаеше от физическото си здраве в края на турнирите, тялото му не му помогна“.

„Григор винаги е бил голям професионалист. Винаги се е поддържал в отлична форма и е много отдаден на спорта. Не съм изненадан, защото в днешно време все повече играчи успяват да поддържат такова ниво. Но също не съм изненадан, че тялото му с годините, за съжаление, се пречупва повече“.

„Много е сложно да запазиш топ форма с напредване на времето. Не знам точно какво се случи с Григор, но психически сигурно му е много тежко, защото играеше отлично. Винаги съм харесвал Григор, той е страхотна фигура в тениса и се надявам да остане здрав за по-дълго време“, каза Макенроу.

ОЩЕ: Колко пари е изкарал Григор Димитров от наградни фондове в тениса?

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес