Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович и Алкарас тактично разкритикуваха Синер за допинг скандала

25 август 2024, 17:49 часа • 2280 прочитания

Двамата основни съперници на Яник Синер - Новак Джокович и Карлос Алкарас, изразиха своите позиции за допинг скандала с италианеца. И Ноле, и Карлос разкритикуваха Синер, но го направиха по тактичен начин. Въпреки това от думите им остана усещане, че не са съгласни с решението Синер да не бъде наказан за положителните допинг проби.

Новак Джокович иска еднакъв подход за всички тенисисти

Джокович призова за "ясни протоколи" - и добави, че разбира играчите, които негодуват срещу липсата на наказание за Синер. Мнозина изразиха мнение, че Синер не е бил наказан заради това, че е номер 1 в световния тенис. Джокович е категоричен, че правилата трябва да са еднакви за всички - и затова е нужен "стандартизиран подход".

Ноле призова за прозрачност

"Разбирам разочарованието на играчите - то е продиктувано от липсата на прозрачност. Доколкото знам, случаят му беше изчистен веднага щом беше обявен. Но, както знаете, изминаха 5-6 месеца откакто случаят беше оповестен на него и екипа му."

Новак Джокович и Яник Синер

"Така че, да, има много проблеми в системата. Виждаме, че няма стандартизирани и ясни протоколи. Мога да вляза в положение на тенисистите, които поставят под въпрос дали отношението към тях е същото", каза Джокович, който бе свален от първото място в световната ранглиста тъкмо от Синер.

Карлос Алкарас не знае защо Синер продължава да играе

Карлос Алкарас, който е номер 3 в света, бе обран в интервютата си на английски, тъй като не знае толкова добре езика. Пред испанските медии обаче той каза в прав текст, че има неща около ситуацията със Синер, които много хора не знаят.

"Вярвам, че има нещо зад всичко това, което много хора не знаят, много е трудно да се говори за това. Той даде положителен тест, но трябва да има причина да го оставят да продължи да играе, за която не знам. Вярвам в чистия спорт", заяви Алкарас.

ОЩЕ: Виновниците са отстранени: Яник Синер уволни двама от екипа си след допинг скандала

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес