Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Анди Мъри слага край на кариерата си след Олимпийските игри в Париж

23 юли 2024, 11:17 часа • 560 прочитания

Британската тенис звезда Анди Мъри обяви, че ще сложи край на кариерата си след Олимпийските игри в Париж. 37-годишният Мъри ще играе на сингъл и на двойки във френската столица, като така ще запише пето участие на олимпиада.

Анди Мъри се оттегля от тениса след Париж 2024

Бившият номер 1 в света е двукратен олимпийски шампион. Първата му титла бе в Лондон 2012, когато надпреварата се игра на кортовете на Уимбълдън. Тогава на финала той победи Роджър Федерер. След това Мъри защити олимпийската си титла в Рио 2016, побеждавайки Хуан Мартин дел Потро.

ОЩЕ: Как Григор детронира Мъри, но бе отказан от Джокович от финал на Уимбълдън (ВИДЕО)

Анди Мъри

Мъри завършва кариерата си с едва три титли от Големия шлем

Анди Мъри спечели три титли в Големия шлем, като имаше потенциал и за повече победи, но до голяма степен бе ограничен от хегомоните Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Кариерата на Мъри тръгна надолу след 2019-а, когато оперира тазобедрената си става.

За последно Мъри игра състезателно за последен път по-рано този месец, когато загуби на двойки в първия кръг от Уимбълдън заедно с брат си Джейми. Той ще се опита да стигне до олимпийската титла в Париж - цел, към която е устремен и Новак Джокович.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес