Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американка обърна Вики Томова и я изхвърли от Олимпийските игри в Париж

29 юли 2024, 17:58 часа • 865 прочитания

Първата ракета на България Виктория Томова отпадна от тенис турнира на Олимпийските игри в Париж, след като отстъпи пред представителката на САЩ Ема Наваро във втория кръг на надпреварата. Родната състезателка има защо да съжалява, тъй като водеше с 1:0 сета, но в крайна сметка загуби със 7:6 (5), 4:6 и 1:6.

Вики Томова взе първия сет

Мачът започна с размяна на геймове като по този начин се стигна до 1:1. В третия гейм Виктория Томова успя да стигне до точка за пробив, от която се възползва и поведе. Българката обаче допусна също да бъде пробита за 2:2.

При 3:2 Томова отново имаше възможност за пробив, който обаче пропусна. Размяната на геймове продължи и се стигна до 4:4. В деветия гейм Томова проби съперничката си, но отново не успя да удържи преднината си и позволи на Наваро да върне пробива за 5:5. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Вики Томова бе по-концентрираната и се наложи над американката със 7:6 (5) за 70 минути игра.

Вторият сет бе спечелен от Наваро

Вторият сет започна много равностойно като отново двете тенисистки си размениха по един пробив, а също така спечелиха и по два сервис-гейма, за да стане резултатът 3:3. Виктория Томова допусна пробив в седмия гейм и така Наваро поведе. До края на сета американката не допусна изненада и затвори частта с 6:4.

Виктория Томова

Наваро доминира в третия сет и затвори мача

Третият сет започна по ужасяващ начин за Вики Томова, която допусна пробив още в първия гейм. След това американската си взе подаването, за да поведе с 2:0. Последва нов силен гейм за Наваро и втори пробив в сета.

Четвъртият гейм отново мина под диктовката на американската тенисистка, която го затвори на нула. В петия гейм Виктория Томова допусна за пореден път да бъде пробита от Наваро за 5:0. Първата ракета успя да върне пробива още в следващия гейм и по този начин да остане в мача. Томова обаче допусна пробив в седмия гейм и така американката спечели частта с 6:1, а по този начин и мача.

ОЩЕ: Виктория Томова: Това, че играя за България ми помогна в ключовите моменти.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес