Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Абсолютен дебютант на пътя на Григор Димитров в първия му мач на US Open

23 август 2024, 10:21 часа • 916 прочитания

Първата българска ракета Григор Димитров ще започне участието си на US Open в понеделник, 26 август. Негов съперник на старта ще бъде 23-годишният французин Кириан Жаке, който ще направи дебюта си в основната схема на турнира. Поставеният под №209 Жаке ще изиграе първия си мач на турнир от Голямата шлем в Ню Йорк. Той постигна най-големия си успех в кариерата до момента, като спечели три важни мача, даващи му право на участие в основната схема.

Кой е Кириан Жаке?

Кириан Жаке е десничар, изпълнява бекхенд с две ръце и е висок едва 175 сантиметра. Досега той има две титли – на клей фючърс в Хелзинки и на твърди кортове в италианския град Олбия, където спечели първата си и единствена досега купа в Чаланджър Тура.

Срещата между двамата е от долната част на схемата и ще се проведе в понеделник, като тепърва ще стане ясно на кой корт и по кое време ще се проведе двубоя. Ясно е, че няма да започне по-рано от 18:00 часа. За щастие на родната публика Григор изтегли добър жребий за Откритото първенство на САЩ. Той е поставен под номер 9 в схемата на турнира и ще срещне приемливи възможни съперници до 1/4-финалите.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес