Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Абонат на Гришо и 22-годишен британец ще спорят за титлата във Виена

26 октомври 2024, 20:56 часа • 500 прочитания

Руснакът Карен Хачанов и британецът Джак Дрейпър ще спорят за трофея на финала на турнира от сериите ATP 500 във Виена - надпревара, в която участва и Григор Димитров. Двамата ще се изправят един срещу друг в неделя, като стигнаха до финалния мач след победи над Алекс де Минор и Лоренцо Музети.

Карен Хачанов - Джак Дрейпър на финал във Виена

Хачанов, който има четири загуби от Григор Димитров в четирите им срещи, успя да стигне много по-далеч от българина. 24-ият в световната ранглиста се наложи с 6-2, 6-4 над австралиеца Де Минор, който e 10-и в света. Така Хачанов ще има шанса да спечели трета титла в кариерата си.

Григор Димитров

22-годишният Дрейпър пък се наложи над италианеца Музети със същия резултат като в другия полуфинал - 6-2, 6-4. Британецът има три мача срещу Хачанов, като до момента има две загуби и една победа. И трите мача са играни на твърди кортове. Дрейпър ще се бори за втора титла в кариерата си.

Иначе Григор отпадна от турнира след загуба от чеха Томаш Махац, който пък веднага след това отстъпи на Дрейпър. Българският тенисист до момента не се е изправял срещу Дрейпър. Преди дни Гришо игра финал в Стокхолм, а след няколки дни пък ще участва на Мастърса в Париж.

ОЩЕ: Жребият на Гришо за Мастърса в Париж

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес