Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 години след триумфа: Григор Димитров отново атакува титлата в „Куинс Клъб“

21 май 2024, 11:05 часа
Реклама

„Куинс Клъб“ е един от най-старите турнири по тенис за мъже от ATP tour. Още от далечната 1889 г., всеки юни надпреварата посреща едни от най-добрите тенисисти за подготовката им на трева. Тази година в списъка на участващите се включва и първата ни ракета Григор Димитров. Лондон ще бъде дом на тениса в периода от 17 до 23 юни.

Григор Димитров на един от любимите си турнири

За Гришо това ще бъде 14-то участие в „Куинс Клъб“. Това е и един от любимите му турнири, като през 2014 г. той печели титлата в сблъсък с Фелисиано Лопез, когото побеждава с 6-7(8), 7-6(1), 7-6(6). 3 години по-късно двамата отново се срещат, този път на полуфинал, но тогава испанецът взима своето и печели с 7-5, 3-6, 6-2. Григор записва още едно участие на полуфинал през 2012 г. срещу Давид Налбандиан.

Григор Димитров и Карлос Алкарас в списъка на „Куинс Клъб“

През изминалата 2023 г. Гришо стигна до четвъртфиналите, където негов съперник е Карлос Алкарас, който в този период заемаше 2-рото място в ранглистата. Мачът приключи с резултат 6-4, 6-4 в полза на испанеца.

Григор Димитров и Карлос Алкарас

Тази година двамата тенисисти отново ще мерят сили в Лондон като финална репетиция преди Уимбълдън. Те заемат първата и втората позиция на най-високо ранкираните, които ще вземат участие на „Куинс“. Сред звездите на турнира са още Алекс Де Минор, Тейлър Фриц, Холгер Руне, Томи Пол, Бен Шелтън и Юго Умбер. Участие ще запишат и Анди Мъри, Карен Хачанов и Адриан Манарино.

ОЩЕ: По 500 бона на мач: Турнирът, който осигури старините на Григор Димитров

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес