Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира изпълнението на проект „Патронажна грижа в община Казанлък“

02 септември 2019, 18:17 часа • 2188 прочитания

От 1 септември стартира проект „Патронажна грижа в община Казанлък“ по Оперативна програма (ОП) „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Той е на обща стойност 366 536,48 лева, от които 311 556,01 е финансирането от Европейския социален фонд, а 54 980,47 лева са национално финансиране.

Дейностите трябва да се реализират за 17 месеца, а здравно-социалните услуги ще се предоставят за 12 месеца от 1 февруари следващата година. 142-ма души ще получават почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги в домашна среда по разработена от Министерство на здравеопазването програма/методика за предоставяне на патронажна грижа и стандарти за качество на услугата. Потребители, които могат да ползват почасови патронажни грижи по  проекта могат да бъдат възрастни хора над 65-годишна възраст (навършили 66 години) с ограничения или невъзможност за самообслужване и хора с увреждания, които живеят на територията на община Казанлък. На подалите заявления ще бъде извършена индивидуална оценка на потребностите им, въз основа на която ще се формира индивидуален план за ползване на услугата.

На страницата на община Казанлък www.kazanlak.bg и на информационното табло в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общината ще се обявят официално срокът за прием на заявления от кандидат-потребителите и информация за кандидатстването. 

За почасовото предоставяне на здравно-социалните грижи в домашна среда ще бъдат наети медицински и социални специалисти, рехабилитатор и психолог, които ще спомогнат за създаването на условия за независим и достоен живот на възрастните хора и хората с увреждания чрез предоставянето на качествени и достъпни услуги за дългосрочна грижа.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес