Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

РЗИ - Стара Загора с нов директор

02 март 2020, 12:53 часа • 4900 прочитания

Д-р Станимир Станков е новият директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Стара Загора. Днес той беше представен пред екипа на инспекцията от областния управител Гергана Микова.

Д-р Станков е в системата на институцията от 1991 г. Магистър е по медицина със специалности „Обща хигиена” и „Хигиена на храненето”. Има и магистратура „Стопанско управление - Здравен мениджмънт”.

Д-р Златина Нанева, досегашен директор на РЗИ - Стара Загора, е освободена от заеманата длъжност, считано от 2 март 2020 г. На 29 януари от Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) беше разпространена информация, че я разследват за конфликт на интереси. Тогава в съобщение до медиите тя заяви, че не притежава хоспис, както е заявено в сигнала до КПКОНПИ, на територията на община Стара Загора и не притежава дялове и акции в търговското дружество, което от 25 юли 2006 г. 

"Това е видно от Търговския регистър и е посочено в моя Декларация за имущество и интереси по чл. 35 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, която съм подала през 2018 г. в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество", гласеше съобщението, както и, че до приключване на проверката няма да прави изявления по темата.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес