Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прокурорът в Казанлък, обвиняващ журналист за паника, не четял "такива сайтове"

03 април 2015, 08:10 часа
Реклама

Две години затвор за всяване на паника – това грози журналистът Георги Манев, заради репортаж за наводнение в Казанлък.

Кметът на Казанлък Галина Стоянова твърди, че на сайта на Presstv е имало информация за скъсана дига на микроязовир. Такава дига не съществува, казва градоначалникът. От телевизията уточняват, че материалът е публикуван като "новина в развитие" и след това информацията за дигата е премахната. Факт е, че на показаните кадри от Presstv се вижда половин-един метър. А прокурор Кръстин Кацаров заявява пред Presstv, че видял от терасата си, че няма наводнение. И посочва, че не е гледал репортажът на Presstv. „Аз съм интелигентен човек и не чета такива сайтове”, каза обвинителят. Журналистите трябва да се съобразяват, като отразяват някакво събитие какъв ефект ще предизвикат, добавя Кацаров.

Кръстин Кацаров е част от Районната прокуратура, която е трябвало да прибере убиеца на 23-годишната Вероника Здравкова от Велико Търново – Илиян Здравков, заради присъда още преди зверското убийство, пише „Капитал Дейли”.

Пред Нова телевизия адвокат Михаил Екимджиев посочи, че адмирира идеята на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов да се провери работата на Кацаров. Силно се съмнявам, че тази проверка ще е обективна, посочи Екимджиев и припомни какво стана с Делян Пеевски, Петьо Еврото и други знакови случаи за страната ни.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес