Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството одобри създаването на нова СБР за лечение в Павел баня

11 септември 2024, 14:11 часа • 16217 прочитания

Министерският съвет прие Решение за одобряване създаването на „Специализирана болница за рехабилитация - М ДИ СИ“ ЕООД, гр. Павел баня, съгласно законоустановения ред за целта в Закона за лечебните заведения.

Предвижда се новото лечебно заведение да се разположи във вече съществуваща сграда на поземлен имот с идентификатор 55021.501.551.1, съгласно кадастралната карта на гр. Павел баня. Това е на мястото на съществуващ хотел на компанията, става ясно от справка в кадастралния регистър.

Съгласно проектната документация, срокът за реализация на настоящия проект е до дванадесет месеца от приемането на Решението на Министерския съвет. Болницата ще разполага с общо 100 легла, които ще бъдат разкрити в Отделение по физикална и рехабилитационна медицина - с второ ниво на компетентност в изпълнение на медицинския стандарт по „Физикална и рехабилитационна медицина“.

Още: Избраха Царица Роза и Цар на минералната вода за 2024 г. (СНИМКИ)

Предвижданото разположение на лечебното заведение е изключително благоприятно в географски отношение - в курортен район в сърцето на Розовата долина между Стара планина и Средна Гора, с надморска височина около 828 метра, с наличие на минерални извори и чист въздух, което е и предпоставка за качествено и по-бързо възстановяване на пациентите.

За основна цел на настоящия проект е посочено предоставянето на достъпни и качествени медицински услуги, подобряване качеството на живот на нуждаещите се пациенти и намаляване на страданията. Екстериорът изцяло е насочен към максимална близост до природата, широки полегати алеи за трудноподвижни пациенти, кътове за отдих, стаи с гледка към планината.

Дейностите на отделението по физикална и рехабилитационна медицина ще осигуряват възстановяване и рехабилитация на пациенти след смяна на тазобедрена или коленна става, операции след счупвания и фрактури, коремни операции и други постоперативни състояния, нуждаещи се от последваща рехабилитация. Целите са максимално бързо възвръщане на пациентите към нормален начин на живот, справяне с болката и подобряване на психо-емоционалното състояние.

Още: Пари от клинични пътеки - да те понагреят и поразтрият

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес