Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриват ледена пързалка в центъра на Казанлък

08 декември 2015, 14:26 часа • 10862 прочитания

С празнична програма днес ще бъдат запалени светлините на Коледното дърво в Казанлък, съобщиха от Общината. Ще бъде открита и ледената пързалка на пл. „Севтополис”.

Организирани са много празнични инициативи и приятни изненади за гражданите на града и неговите гости.

В 16 часа от три различни точки на града ще тръгнат увеселителни влакчета. Първото ще тръгне от ОУ „Никола Вапцаров“, второто от ОУ „Чудомир“, а третото от Община Казанлък.

В 16:30 часа мажоретни състави от СОУ "Екзарх Антим I“ и ХГ „Св. св. Кирил и Методий“ ще посрещнат с танцова програма всички гости дошли за празничното запалване на светлините.

В същия час от различни точки ще тръгнат и четири лъча с ученици и граждани.

В 17 часа „Веселите влакчета“, четирите лъча и всички гости на празника ще се събират на площад КИАЦО, където започва празничната програма. В нея ще вземат участие: Общински театър „Любомир Кабакчиев“, вокална група „Искрица“ към НЧ „Искра-1860“, ОДК „Св. Иван Рилски“, детски танцов състав към НЧ „Жар“ и др. Следва запалване на празничните светлини на елхата, съпроводено с фойерверки.

От площад КИАЦО празникът ще се измести на площад „Севтополис“. Там ще бъде открита ледената пързалка, на която за първа година всички казанлъчани и гости ще могат да се радват. Ще има и демонстрацията на софийския спортен клуб „Кънки на лед“.

Снимка: Kazanlak.com

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес