Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Стара Загора забранява ограждането на имоти около езорото на Старозагорските бани

26 август 2024, 16:41 часа • 1063 прочитания

На днешната извънредна сесия на Общински съвет Стара Загора бяха разгледани и гласувани включените две точки в дневния ред. В зала „П. Р. Славейков“ общинските съветници на Стара Загора одобриха с вота си две от внесените предложения от кмета Живко Тодоров.

С 34 гласа „За“ и 4 „Въздържал се“ беше наложена временна забрана за ограждане на всички поземлени имоти около езерото, което се намира в Старозагорските бани. Забраната е за срок от 3 години. Приетото решение възпрепятства възможността за нарушаване целостта на съществуващия парк, както и дървесната растителност.

Решението на Общинския съвет е мотивирано от факта, че регулираният поземлен имот попада в устройствена зона за озелени територии с публично ползване – градски паркове, градини, улично озеленяване.

Председателят на Общински съвет Стара Загора Ивета Лазарова увери, че до края на годината ще бъде внесен за обсъждане Подробен устройствен план (ПУП).

С пълно мнозинство от 40 гласа беше взето решение да се финансират неспециализирани паралелки с брой ученици под нормативно определения минимален брой в училищата в Община Стара Загора за учебната 2024/2025 г.

Местните законотворци одобриха да бъде финансирано допълнително обучението на 20 ученици от Спортно училище „Тодор Каблешков“

Решението е мотивирано от приключване на кампанията по прием на спортното училище, като е установено, че паралелките V, VI и VIII клас са под нормативно установения минимум брой ученици.

Още: Националният събор "Богородична стъпка" посреща пазители на традициите

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес