Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Стара Загора светва в зелено

01 октомври 2024, 19:57 часа • 368 прочитания

Стара Загора ще се присъедини към европейските градове, които тази събота ще отбележат Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи. Това ще се случи по символичен начин – фасадата на Община Стара Загора ще засияе в зелен цвят. Осветяването ще продължи около 24 часа, като върху прожекторите, насочени към сградата на общината, ще бъде поставено термоустойчиво фолио в зелен цвят.

Община Стара Загора прие да участва в тази кампания, за да изрази уважение към донорите на органи и признателност към семействата им, които в тежък личен момент на скръб съумяват да вземат благородно решение, определи зам.-кметът Павлина Делчева. В същото време отправяме благодарност и към медицинските специалисти, които са ангажирани в процеса по донорство и трансплантация, добави зам.-кметът с ресор „Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“.

Все още има необходимост да се повиши обществената осведоменост, свързана с тези медицински процедури, това също е цел на Европейския ден на донорството и трансплантация на органи. На 5 октомври в зелено ще бъдат осветени емблематични обекти и в други областни градове.

Това не е първият път, когато към административната сграда на Община Стара Загора са били насочвани прожектори с цветна светлина. Общината е заблестявала в розов цвят по повод друга кампания, която също наближава - отбелязването на Световния ден за борба с рака на гърдата 19-ти октомври.

Снимката илюстрира този момент на съпричастност на местната власт към страдащите от коварното онкологично заболяване преди няколко години.

Още: Надежда Чакърова: Община Стара Загора подкрепя винаги и всичко, свързано с дейността на Центъра за личностно развитие

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес