Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обявиха бедствено положение в община Опан

03 юни 2019, 19:15 часа

Кметът Генчо Колев е обявил със своя заповед частично бедствено положение в община Опан. Срокът на действие е  до 20 часа на 6 юни и важи за територията на следните кметства и кметски наместничества в общината: с. Опан, с. Бяло поле, с. Васил Левски, с. Тракия и с. Бял извор. От 20 часа вчера е приведен в изпълнение Общинският план за защита при бедствия, част втора - „План за действие при възникване на наводнения“.

Реклама

Причината за въвеждането на бедственото положение са интензивните валежи в района, които започнаха вчера след обяд около 16 часа. Наводнени са домовете на много хора и на селскостопански постройки. Има съборени дървета, преливащи дерета и наводнена инфраструктура.

Със заповедта на кмета се забранява и влизането, пребиваването и движението на моторни превозни средства в района на бедствието. Могат да влизат само екипи от единната спасителна система и коли, които снабдяват населението с продоволствия.

Ако нивото на водата в деретата се повишава, кметските наместници трябва да организират временно изваждане на застрашените хора и да ги настанят в подходящи жилища.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес