Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надежда Чакърова: Бъдещето е в образованието, което е основен приоритет в Стара Загора

09 октомври 2024, 18:12 часа • 246 прочитания

„За мен е удоволствие да ви поздравя в началото на учебната година на областната годишна среща на Синдиката на българските учители – Стара Загора. Искрено ви благодаря, че в годините сте отстоявали достойно името и каузите на старозагорските учители. Смело мога да ви нарека – пазителите и бранителите на ценностите на образователната система“. С тези думи Надежда Чакърова, зам.-кмет с ресор „Образование и младежки дейности“, откри областната годишна среща на Синдиката на българските учители в Стара Загора. Събитието се проведе в Пето основно училище и събра на едно място много учители, директори на училища и представители на образователни институции от цялата област. В него взе участие и Станимира Димитрова, началник-отдел „Образование“ в Община Стара Загора.

Надежда Чакърова подчерта, че Община Стара Загора ще продължи и занапред доброто си сътрудничество със Синдиката на българските учители. „Бъдещето е в образованието, което е основен приоритет на общинските политики в Стара Загора. Работим в посока качествено образование и осигуряване на по-добри условия за нашите деца“, увери тя.

Иван Поров, председател на Старозагорския учителски синдикат и областен координатор на СБУ за област Стара Загора, благодари на общината за доброто партньорство през годините.

„В лицето на зам.-кмета Надежда Чакърова имаме един много добър социален партньор, който подготви безпроблемно започването на учебната година. Стара Загора – и като град и като област винаги са били с много високо ниво на социално партньорство“, увери г-н Поров.

Зам.-кметът поздрави всички присъстващи за техния неуморен труд и професионализъм като им пожела здраве, лично щастие и несломима вяра в силата на по-доброто бъдеще.

„Убедена съм, че областната годишна среща на старозагорския Синдикат на българските учители ще премине изключително ползотворно и ще вземете най-правилните решения за благото на образованието в Стара Загора“, акцентира зам.-кметът Чакърова и пожела успех на всички участници в годишната среща.

По време на есенната среща бяха обсъдени бъдещи съвместни инициативи и проекти, насочени към подобряване на условията на труд на учителите и повишаване на качеството на образованието в областта.

Още: Николай Диков към доброволците от пожарите: Учим се от вас! Вие сте пример за човечност и доброта!

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес