Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобус заседнал до Малорад, защото шофьорът тръгнал по път, по който не трябвало

04 януари 2016, 08:40 часа • 5236 прочитания

Пътнически автобус, пътуващ за София, заседна в снежните преспи в Монтанско, до Малорад, защото шофьорът е тръгнал по непочистен път, на който е имало знак, че движението на тежки транспортни средства е забранено.

Всички пътници от рейса са изведени, а той е вече издърпан, потвърди шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров пред bTV. Самите пътници се разделиха на две за случилото се - някои обвиняваха шофьора, други го оправдаха, че не видял знака, защото било буря. Как може шофьор с опит да не знае по кой път да минава.

Междувременно в неделя вечерта в областната администрация на Стара Загора се състоя извънредно заседание на кризисния щаб под ръководството на областния управител Георги Ранов, съобщи БГНЕС.

Около 20 са катастрофите, които са станали в неделя на магистрала „Тракия” в областта. Повечето от тях са заради несоъбразяване със зимната пътна обстановка. Няма убити и тежко пострадали. Няма закъсали на пътя автомобили. На магистрала „Марица” обработването с гребла и сол продължава и в момента. На двете магистрали в участъците, които са в Старозагорска област, работят общо 14 нови четириосни машини, съобщи администрацията.

Поради продължаващия обилен снеговалеж на заседанието бе взето решение да се ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по главен път I-5 от Стара Загора-Змейово-Ягода-Тулово-Мъглиж. Ограничението важи и за Прохода на Републиката след съгласуване с ръководството на Областно пътно управление-Велико Търново. Тежкотоварните автомобили ще бъдат насочвани към площадката на летище Стара Загора. Ограничението засега беше до 8 ч. сутринта на 4 януари.

Като цяло обстановката по пътищата в Старозагорска област е спокойна. Проходът Шипка е отворен за автомобили до 12 тона при зимни условия.

В края на заседанието областният управител призова водачите на автомобили да бъдат отговорни на пътя, да спазват правилата за движение и да се съобразяват с усложнената зимна обстановка.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес