Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съдът каза "не" на новото движение и паркиране при НДК и центъра на София

16 май 2024, 19:58 часа
Реклама

Административен съд София – град постановява "да бъдат безусловно прекратени" действията на Столична община по промяна на движението в центъра на града. Това се казва в официално съобщение на съда: Няма да се върне старата организация на движение в центъра, закани се зам.-кмет на София

Определението е по повод искане на Сдружение с нестопанска цел в обществена полза „Европейски център за транспортни политики” срещу неоснователните действия на Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов във връзка с въвеждането на нова постоянна организация на движението в София по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен” чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н. Разпореждането може да бъде обжалвано пред ВАС в тридневен срок: "Не можем да си играем с живота и здравето на хората": Диана Русинова за промените на бул. "Витоша" (ВИДЕО)

Новата организация на движението по столични булеварди в идеалния център на столицата предизвика скандали и разделение както в администрацията на града, така и сред хората. Новата маркировка и разпределение на местата за паркиране, както и вело алеите, бяха направени по време на дългите почивни дни за Великден. Последваха протести, появиха се и информации, че промените не са съгласувани с МВР. Проведоха се и протести.

Още: "Спаси София" действа като комунистите: Антон Хекимян за бул. "Патриарх Евтимий" (ВИДЕО)

Борис Бонев за промените по "Патриарх Евтимий": Отчитам някои пропуски

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес