Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стартира Фестивалът за стара градска песен в Самоков

07 октомври 2024, 22:30 часа • 361 прочитания

Емоционално и красиво стартира Фестивалът за стара градска, шлагерна и популярна песен. Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов и председателят на Читалище-паметник „Отец Пасисий” Стоян Пашов откриха 12 – то издание на Националния фестивал, който се провежда днес в Самоков.

„Самоков винаги е бил селище от градски тип и на града му отива да е домакин на този фестивал.” – каза инж. Джоргов. Той благодари на ръководството и колектива на Читалището за това, че съхраняват и развиват този фестивал. На финала кметът поздрави и участниците: „Не е важно кой какво печели, важно е, че всички вие сте тук, за да се проведе този фестивал”.

„Важното е, че чрез нашия фестивал, това, което ние правим и заедно с всички участници да покажем, че все още е жива тази песен и че историческата памет на нашия народ е запазена в това песенно творчество“ ,каза Стоян Пашов.

В програмата на официалното откриване взеха участие школите по пиано и балет към Читалище-паметник „Отец Паисий” и изпълнителят Николай Тосков с репертоар от шлагерни песни.

Днес, през целия ден в салона на Читалището тече конкурсната програма. Жури с председател Станислав Поченкански ще оценява изпълненията. Церемонията по награждаването ще започне в 18.30 ч.

Още: В Самоков ще се проведат Международните Цар-Шишманови дни

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес