Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СО категорични: За републиканската пътна мрежа на територията на София не е необходима винетка

30 септември 2024, 07:57 часа • 1052 прочитания

За използването на републиканската пътна мрежа на територията на Столичната община не се дължат винетки. Това каза зам.-кметът по финанси Иван Василев в ефира на Нова телевизия. Той коментира спора с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), които предупредиха, че може да се стигне до въвеждането на винетки за преминаване по Софийския околовръстен път. Причината е задължения по договор за поддръжката на републиканската пътна мрежа.

ОЩЕ: Заради забавяне на Столична община: Въвеждат винетки и за Околовръстното в София?

"Общината в момента има сключено споразумение за текуща поддръжка на републиканската пътна мрежа. Предприели сме необходимите действия по обследване на състоянието на моста", каза още зам.-кметът.

Председателя на УС на АПИ Йордан Вълчев обясни, че изключването на таксите важи за урбанизирана територия, а Столична община има пътища, които са извън нея. 

По думите му въвеждането на винетки е хипотеза. "Надявам се, съвместно със Столичната община да решим този проблем възможно най-бързо и да подпишем споразумение за тези винетки", каза той. Вълчев настоя, че СО трябва да подпише споразумение с АПИ, както е правено регулярно досега.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес