Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След кавгите за трафика: Липса на кворум провали извънредното заседание на СОС

17 октомври 2024, 10:45 часа • 313 прочитания

Поради липса на кворум извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) бе закрито. В залата на столичния парламент се регистрираха едва 26 общински съветници при нужни 31.

В залата не влязоха от ПП-ДБ-СС, "Синя София", "Възраждане" и част от групата на "БСП за България". 

ОЩЕ: Заради задръстванията в София: Изслушват извънредно Васил Терзиев в СОС

Преди началото на извънредното заседание Ваня Григорова обяви, че няма да участва в него, защото то е с предизборна цел. От „Синя София“ също отаказаха да участват „в този фарс“.

Извънредното заседание бе поискано от ГЕРБ-СДС. На сесията кметът Васил Терзиев трябваше да бъде изслушан във връзка с проблемите с трафика в София и големите задръствания. ГЕРБ-СДС настояват кметът да даде категоричен отговор на въпроса какви мерки ще бъдат предприети.

размяна на остри реплики и обиди

Преди началото на извънредното заседание Терзиев обясни, че докато се подобрява транспортната инфраструктура, докато се строи метро, ще има задръствания. ОЩЕ: Задръствания ще има докато строим метро и разширяваме улици: Васил Терзиев отговори на критиките

"В София не се строи. Единственото, което се случва, е довършване на проектите на ГЕРБ", заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС в местния парламент Антон Хекимян.

Преди това общинският съветник Борис Бонев нарече съветниците от ГЕРБ „патологични лъжци“. Хекимян отговори, като също постави диагноза на колегите си "диагнозата на управляващия човек Бонев – Терзиев".

Веднага след провала на заседанието, Антон Хекимян обвини ПП-ДБ-СС в саботаж. "Скриха се от софиянци", каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес