Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще санкционират фирмата, охранявала училището, в което нахлу психично болен мъж

16 ноември 2016, 09:30 часа • 2938 прочитания

Предвиждат се санкции за охранителната фирма на столичното 150 ОУ „Цар Симеон Първи”, където вчера (15 ноември) нахлу психично болен мъж и заплаши да се самозапали. Това каза кметът на столичния район „Искър” Ивайло Цеков.

Охранителната фирма е избрана с обществена поръчка и е за всички училища в района. След инцидента районният кмет е поискал проверка, съобщи bTV.

От училището увериха, че мерките за влизане ще са още по-строги. Директорът Радослав Богданов заяви, че мъжът е влязъл безпрепятствено, тъй като охраната не го е забелязала. Обяснението било, че точно по това време охранителят е записвал друг посетител. „На камерите се вижда как човекът влиза и не е спрян от никого”, обясни Богданов.

Ивайло Цеков също каза, че според записите на камерите в момента, в който психично болният мъжът влиза, охранителят упътва другия посетител.

Майки на деца в училището признаха, че са притеснени заради случилото се. Те призоваха за по-засилен контрол на входовете на училищата и ако се възможно, да се въведе система за влизане с карти.

Припомняме, че инцидентът се случи вчера, 15 ноември, по време на голямото междучасие. Мъжът е влязъл съвсем безпрепятствено въпреки камерите и живата охрана. 31-годишният Александър се заключил в една от съблекалните, започнал да се залива с течности и заплашил, че ще се запали.

По думите на децата, станали свидетели на инцидента, той е бил изнесен полугол на носилка. От СДВР уточниха, че все още няма яснота за точното психично състояние на мъжа.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес