Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С пари от приватизационния фонд ще реновират спортна инфраструктура в София

07 март 2023, 13:27 часа • 598 прочитания

Средства от Специализирания общински приватизационен фонд ще бъдат разпределени за реновиране на спортна инфраструктура в столичните райони. На сесията на Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък се планира да да бъде гласувано отпускането на над 620 000 лв.

С 308 961 лв. ще бъдат обновени две спортни площадки в район „Надежда“. Близо 120 000 лв. се предвижда да струват строително-ремонтните дейности на съществуваща спортна площадка в междублоковото пространство до бл. 435 в жк. „Надежда 4“. 188 903 лв. ще бъдат насочени за подмяна на настилката, полагане на маркировка и изграждане на ограда на футболно игрище в двора на 101 СУ „Бачо Киро“.

Предвижда се и осигуряване на средства в размер 10 000 лв.а за възстановяване на 20 метра от трибуните към стадиона в с. Подгумер, район „Нови Искър”.

Ще бъдат отпуснати и 97 500 лв. за цялостно реновиране на многофункционална спортна площадка в с. Житен, район „Нови Искър”. С възстановяването на многофункционалната спортна площадка в селото ще се даде възможност на всички желаещи да се занимават със спорт, ще продължи развитието на спортната база на района, ще се предоставят нови възможности за спорт и ще се разширят местата за спортуване, а превеждане на извънкласни и извънучилищни дейности. Това е важен фактор за привличане на деца и младежи за активно практикуване на масов спорт на открито, за пълноценно използване на свободното време, като ефективно средство срещу наркоманията, детска престъпност и други.

212 199 лв. ще са за изграждане на футболно игрище в с. Желява, район „Кремиковци”. По инициатива на жителите от селото е събрана подписка в подкрепа на искането за изграждане на футболно игрище, а създаването на възможност за спортуване в населеното място, ще допринесе за връщане на положителното отношение към спорта и създаване на трайни навици за поддържане на физическа култура сред младите.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес